Augusti tävlingssäsong

Hej!

Mycket har hänt i friidrotten under augusti månad. Till följande ger jag en snabb rapport om VIS:arnas insatser på olika tävlingar.

I augusti anordnades föreningscupens kvaltävling i Vasa. Föreningscupen är en landsomfattande serie av tävlingar där alla föreningar tävlar mot varandra. I kvaltävlingen lyckades VIS vinna och samla ihop tillräckligt med poäng för att ta sig vidare till föreningscupens final i Tavastehus lö den 5.9. Nu är det andra året i rad som VIS lyckas ta sig vidare till final. Ifjol lade föreningen upp en målsättning om att delta i finalen även detta år och nu kan vi äntligen säga att vi lyckades med det. Föreningens tränare och barn/idrottare har lyckats väl! Här en samling av bilder från tävlingen.

FM för 14-15 och 16-17 åringar anordnades 7-9.8. Fjorton- och femtonåringarna tävlade i Nådendal medan 16-17-åringarna tävlade i nära i Bennäs. I Bennäs hade vi flera hårda kamper om medaljerna när Ive Ntumba, Benjamin Olli och Elias Rintanen var med och representerade VIS-färgerna. På H16 100m vann Ive Ntumba brons med nytt PB 11,11. Benjamin Olli placerade sig på en fjärde plats i det hårda startfältet där nästan alla gjorde nya rekord. Benjamin fick revansch på lördagen där han vann brons i H16 längdhopp, trots att Benjamin själv kände att han inte fick ut allt i längdhoppet. På söndagen var det spännande då vi hade 3st VIS:are i final på H16 200m med Benjamin, Ive och Elias Rintanen. I hård motvind lyckades Ive vinna brons medan Benjamin blev fjärde och Elias stannade på en sjunde plats! Bra jobbat alla inblandade! En annan glad medaljör var Janna Siegfrids då hon lyckades vinna en delad andra plats i D17 höjdhopp med resultatet 1.65m. Ida Wiklund sprang nytt PB på 100m och blev tyvärr just utanför semifinalerna i D17 100m. På 200m tog sig Ida vidare från försöksheaten till semifinal. VIS grattar till ett nytt rekord! Petrus Genas tog sig i mål som femte man i H17 3000m.


Elias, Benjamin och Ive efter 200m finalen i FM.

För en rapport samt bilder från 14-15 åringarnas FM i Nådendal kan ni hitta här

Molly Forslund deltog i spjut i FM för 14-15 åringar. Bild av Mikael Nordman.

Nico Källberg har visat goda framsteg i år! Här Nico i farten från 14-15 åringarnas FM i Nådendal.

Den 13-16.8 såg man flera VIS:are på Paavo Nurmi stadion när årets upplaga av Kalevan kisat avgjordes. VIS-idrottarna kom hem med 3st medaljer. Guld åt evigt unga Frantz Kruger, silver åt Kristian Bäck och brons åt Sofie Lövdahl. Tyvärr hamnade ju Camilla Richardsson ge återbud på grund av hälsoskäl. Tillsammans deltog det 12 VIS:are på Kalevan kisat. Mera bilder och text från Kalevan kisat hittas här

Den 21-23 avgjordes FM för 19-22 åringar i Kemi. En kort rapport gjordes på instagram och den kan ni läsa här

Coach Mikael Westö och Albin Lundberg. Albin tog hem en bronsmedalj i H19 stav. VIS gratulerar!

28-30.8 anordnades två finländska mästerskap där vi hade deltagare. Para-FM i friidrott ordnades i Åbo där VIS hade två deltagare. Nader Khalili, mera känd som simmare, deltog i 1500m, 800m, 200m och 100m. Nader blev lite över 1 sek från finländskt rekord på 1500m. Nader vann guld på 1500 och 800. Silver på 100 och 200m. Matias Asp vann 100m i T46 klassen. VIS gratulerar!


Nader Khalili

Samma helg ordnades mångkamps-FM för 14-15 och 17-22 åringar. Där hade vi en deltagare som var i riktigt bra form men Fina Backholm hamnade tyvärr sluta efter mångkampens första gren. Fina landade dåligt efter en av häckövergångarna. VIS önskar god rehab!

Till sist vill jag tacka för mig. För två år sedan ,när jag började jobba som ungdomsträningschef i den förening som jag själv representerat i flera år, ville jag lägga höga krav på mig själv. Alla får inte möjligheten att jobba inom friidrotten. Men utan andra viktiga personer i föreningen skulle jag inte ha klarat mig lika bra. Jag vill tacka styrelsen och alla andra administrativa figurer i föreningen som gjort arbetet smidigare för mig. Likaså vill jag tacka viktiga tränare som sparrat mig under tiden som ungdomsträningschef. Tack Tom Gullberg, Mikael Rönnkvist, Kenneth Norrgård, Stefan Lithén, Jens Wallin och Mikaela Ingberg. En del blev ogjort men en del saker blev kanske bättre under den här tidsperioden. Jag fortsätter nog i någon mån som tränare inom VIS eller för VIS men det mesta administrativa lämnar jag nu vidare åt någon annan. Så där lätt kommer ni inte undan mig :) Vi har härliga barn, ungdomar, tränare och föräldrar i föreningen. Tiden ut på träningarna eller tävlingarna har varit de mest minnesfyllda stunderna! Tack till er! Våga drömma och ge inte upp i första hand! Ett misslyckande kan ibland ge dig mera än en vinst...

// Marre