Vasa Idrottssällskap årets finlandssvenska förening 2019

På den TV-sända finlandssvenska idrottsgalan i Finlandiahuset lördagen den 25 januari utsågs VIS till årets finlandssvenska förening! I prismotiveringen betonades vår mångsidighet och mångfald. Föreningen aktiverar såväl barn, ungdomar och vuxna inom flera idrottsformer, och föreningen tar med låg tröskel emot aktiva idrottare och motionärer, oberoende av bakgrund. På galan togs priset emot av de unga friidrottarna Lycke Karlsson och Kabongu Tshibangu, tillsammans med styrelseledamoten och cykelsektionens ordförande Mikael Snellman och Charlotta Karlsson, långvarig eldsjäl i föreningen. VIS tackar ödmjukt för utmärkelsen , och siktar på att bli en ännu bättre förening! TACK till ALLA eldsjälar inom föreningen, styrelseledamöter, sektionerna, tränarna, idrottarna, funktionärerna och samarbetspartners!